В ООН обіцяють фінансування проектів, спрямованих на повернення миру в Україні

В ООН обіцяють фінансування проектів, спрямованих на повернення миру в Україні

Укрінформ
ООН надаватиме місцевій владі і уряду України швидке фінансування на проекти, спрямовані на повернення єдності і миру. 

Про це заявив координатор системи ООН в Україні, координатор з гуманітарних питань, Представник ПРООН в Україні Ніл Вокер під час Форуму партнерів "Стратегія розвитку Луганської області на період до 2020 року" сьогодні в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня зустріч є критичним кроком для визначення пріоритетів, зокрема пріоритетів відновлення, визначення того, що потрібно громадянам. Причина рішучості в тому, щоб відновлювати інфраструктуру, покращувати соціальну, економічну ситуацію, ситуацію з робочими місцями і досягти соціальної згуртованості, солідарності - створення єдиного погляду українських громадян щодо підтримки одне одного і країни", - сказав Вокер.

Читайте також: Жебрівський обговорив з представниками ПРООН екологію Донеччини

Він підкреслив, що хоч дуже важко забезпечити надання фінансування в сучасному світі, бо в багатьох країнах-донорах змінюється думка щодо конфліктів в інших країнах, Україні не тільки потрібна допомога, а вона може скористатися цією допомогою більш ефективно, ніж більшість інших країн. За його словами, про це йшлося під час засідання першого виконавчого комітету багатопартнерського цільового фонду ООН, в якому взяли участь представники Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України.

"Тож ми підтримуємо уряд, в тому числі прагнення приватного сектора. Ми переконані, що можемо зробити наш внесок у стійкий мир і стійкий розвиток в Україні. І цей фонд буде потужним інструментом для здійснення цієї мети. Тобто ми будемо пропонувати місцевій владі і уряду більш швидке фінансування для повернення єдності і миру", - зазначив Вокер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-