Отруєння дітей у Бердянську: в санаторії

Отруєння дітей у Бердянську: в санаторії "Лазурний" змінять орендаря їдальні

Укрінформ
Надання послуг харчування в бердянському санаторії "Лазурний", де сталося масове отруєння дітей, передадуть іншому орендарю.

Про це під час прес-конференції розповіла заступник генерального директора ПрАТ "Приазовкурорт" Ірина Сисоєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні йде передача їдальні іншому орендарю і від завтра вже приготування їжі буде здійснювати інший орендатор. Адміністрація ПрАТ "Приазовкурорт" приносить вибачення адміністрації місту Дніпро і родинам дітей. Ми розуміємо свою відповідальність за те, що сталося і зараз приймаємо всі заходи, щоб подібні випадки не повторилися", - сказала Сисоєва.

Вона зазначила, що претензії до роботи їдальні були і раніше. "Ми направляли їм акти про порушення, під підпис їх віддавали, і була складена претензія до даного орендаря", - додала заступник гендиректора "Приазовкурорт".

Читайте також: Отруєння дітей у Бердянську: відповідальних за поїздку в санаторій відсторонили

За її словами, на даний момент йде зміна юридичної особи, яка здійснює послугу харчування. "Ця юридична особа приведе свій персонал або залишить нинішній, але додатковий медичний огляд співробітники обов'язково пройдуть", - додала Сисоєва.

Вона зазначила, що джерелом зараження дітей виявився персонал їдальні.

"Їдальня знаходиться в оренді, орендар самостійно контролює санітарний режим, здійснює контроль за приготуванням їжі і контролює проходження медичного огляду працівниками їдальні", - сказала Сисоєва.

Як повідомляв Укрінформ, в Дитячому закладі санаторного типу "Лазурний" у м. Бердянськ сталося масове отруєння дітей. 11 липня до табору заїхало близько 260 дітей із Дніпропетровської області, у яких через кілька днів з’явилися перші скарги на нудоту та підвищення температури. В період з 16 до 20 липня про погіршення самопочуття повідомили майже тридцять дітей, 22 з яких згодом були поміщені під нагляд лікарів.

Для перевірки було створено спеціальну комісію, до якої ввійшли правоохоронці та медичні працівники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-