МОЗ оновило реєстр препаратів програми

МОЗ оновило реєстр препаратів програми "Доступні ліки"

Укрінформ
МОЗ опублікувало новий реєстр препаратів, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати в рамках урядової програми "Доступні ліки".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 - України, 4 - Індії, 1 - Ізраїлю. У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 - на діабет ІІ типу, 4 - бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями", - йдеться у повідомленні.

Раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

Реєстр, зокрема, включає інформацію про торговельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати, якщо ціна на препарат перевищує граничну оптово-відпускну ціну.

Урядова програма “Доступні ліки” почала діяти в Україні з квітня 2017 року. За цей час пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми на понад 126 млн грн бюджетних коштів.

Читайте також: Іноземні лікарі покажуть досвід спортивного протезування у Дніпрі

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою “Доступні ліки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-