Краматорські правоохоронці передали в ГПУ всі документи для екстрадиції вбивці Степана Чубенка

Краматорські правоохоронці передали в ГПУ всі документи для екстрадиції вбивці Степана Чубенка

Укрінформ
В Донецькій області Краматорські правоохоронці передали в Генпрокуратуру всі необхідні документи для екстрадиції вбивці Степана Чубенка.

Про це розповів заступник начальника слідчого відділу Краматорського відділу поліції Сергій Пашкевич, повідомляє поліція Донецької області.

«Краматорські правоохоронці передали всі необхідні документи для екстрадиції вбивці Степана Чубенка у Генпрокуратуру», - йдеться у повідомленні.

В поліції нагадали, що кримінальне провадження відносно незаконного позбавлення волі та вбивства 16-річного учня школи ? 12 Степана Чубенка, гравця футбольної команди «Авангард» та щирого патріота, було відкрито ще у 2014 році.

Мати Степана звернулася у тоді ще міліцію 31.07.2014 з повідомленням про те, що її син зник у місті Донецьку, вже окупованому бойовиками, та не виходить на телефонний зв'язок. Пізніше були знайдені останки зі слідами трьох кульових поранень у черепі. Результати ДНК-експертизи підтвердили, що це Степан.

Проведеним досудовим розслідуванням було встановлено, що в період з 25 по 28 липня 2014 року Погодін Вадим Вікторович, 16.01.1971 р.н., Москальов Юрій Аркадійович, 03.08.1969 р.н., Сухомлинов Максим Вікторович, 16.05.1984 р.н., знаходячись у смт Горбачево-Михайлівці Пролетарського району м. Донецька, змовились про скоєння вбивства попередньо викраденого Степана Чубенка, при цьому розробили відповідний план та розподілили між собою злочинні ролі.

Приблизно 25-28 липня 2014 року о 12.00 біля дороги у напрямку м. Моспине зловмисники підвели хлопця до виритої в землі траншеї та поставили його на коліна обличчям до неї. Далі Погодін дістав пістолет та вистрелив полоненому у потилицю. Після цього він передав пістолет спільникам, кожен з яких також вистрілив у підлітка.

У липні 2017 року з Інтерполу надійшла інформація про те, що місцезнаходження Погодіна встановлено – він перебуває у Криму. У зв’язку з цим краматорськими правоохоронцями під процесуальним керівництвом краматорської прокуратури були підготовані та спрямовані матеріали у Генеральну прокуратуру для подальшої екстрадиції фігуранта.

Станом на сьогодні питання про екстрадицію вирішується на рівні Генеральної прокуратури. Місцезнаходження Сухомлинова та Москальова невідоме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-