Євросоюз дає українським силовикам €2 мільйони на реформи

Євросоюз дає українським силовикам €2 мільйони на реформи

Укрінформ
Консультативна місія ЄС в Україні (EUAM Ukraine) у 2017 році здійснює 45 проектів для сприяння реформуванню правоохоронної системи України, на які виділяє понад два мільйони євро.

Про це в інтерв'ю DW повідомив голова місії Кястутіс Ланчінскас.

"Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Фінансуватимуться тренінги і поїздки наших колег до інших європейських держав для обміну провідним досвідом. Так само ми фінансуватимемо обладнання для правоохоронних органів (...) Будемо віддавати техніку - автомобілі", - пояснив Ланчінскас. 

Голова місії ЄС уточнив, що йдеться про машини-позашляховики, які досі використовувалися місією ЄС. Автомобілі передадуть українській стороні "за місяць-півтора".

Читайте також: Аваков запевнив: злочинність зменшилась на 16,5%

Зазначається, що серед найважливіших проектів, які на даний момент фінансує місія - створення системи співпраці між Європолом і українськими правоохоронними органами, а також community policing. Якщо співпраця з Європолом стосується передовсім протидії організованій злочинності, то community policing - це політика, спрямована на налагодження зв'язків між представниками місцевих громад та поліцейськими.

EUAM Ukraine почала працювати в Україні наприкінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектору цивільної безпеки України, до якого належать поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-