Екс-голову правління банку підозрюють у розтраті 400 мільйонів

Екс-голову правління банку підозрюють у розтраті 400 мільйонів

Укрінформ
У Києві поліція викрила злочинну схему виведення з банку 400 млн грн, організовану колишнім головою правління банку.

Про це інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України у Facebook.

Зазначається, що посадовець, будучи на посаді голови правління фінустанови, прийняв рішення про відкриття ряду компаній кредитних ліній без отримання застави, що суперечило політиці банку.

Крім того, правоохоронці встановили, що всі кредити надавалися підприємствам на короткий термін - до одного року.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У ході слідства поліцейські встановили, що товариства-позичальники - фіктивні, а громадяни - підставні особи.

У повідомленні підкреслюється, що внаслідок злочинних дій банківській установі було завдано збитків майже на 400 мільйонів гривень.

Також одному із учасників злочинної схеми-керівникові структурного підрозділу банківської установи слідчі повідомили про підозру за ст. 366 (службове підроблення) КК України, інформують у Нацполіції.

Читайте також: У Києві на хабарі погорів один зі столичних чиновників

Зазначається, що на цей час оперативники Управління захисту економіки у місті Києві, слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України довели причетність до злочину колишнього топ-менеджера банку.

"Екс-голові правління слідчі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-