Громадянство Боровика: розгляд позову перенесли

Громадянство Боровика: розгляд позову перенесли

Укрінформ
Розгляд позову екс-депутата Одеської міськради Олександра Боровика до Президента України Петра Порошенка щодо позбавлення українського громадянства відкладено. 

Про це у коментарі журналістам повідомила адвокат Боровика Ольга Цилюрик, інформує кореспондент агентства.

"Мені тільки що повідомили, що засідання відклали у зв'язку з тим, що колегія суддів перебуває у відпустці. Щодо наступного судового засідання, то мене зорієнтували, що до кінця місяця справа слухатись не буде", - сказала Цилюрик.

За словами адвоката, її не поінформували про ці обставини. Адвокат додала, що в суді інформували про це іншу людину, яка також назвалась представником Боровика, хоча, як стверджує Цилюрик, вона є єдиним представником Боровика.

Вона зазначила, що якщо цей позов не задовольнять у Вищому адміністративному суді, то захист подаватиме апеляцію до Верховного суду України.

"Враховуючи специфіку даної справи, то, як бачимо, вона розглядається Вищим адміністративним судом України. Як апеляційний суд у даній категорії справ виступає Верховний суд України, а потім, звичайно, що єдиною інстанцією у нас залишається ЄСПЛ", - додала Цилюрик.

Читайте також: Фігурант "справи 2 травня" Фучеджи отримав громадянство Росії

Дата наступного судового засідання ще не визначена.

Як повідомлялося, указ про припинення українського громадянства Боровика був підписаний Президентом 29 квітня. Позбавлення громадянства Олександра Боровика Порошенко пояснив тим, що той не вийшов із громадянства Німеччини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-