Знання англійської мови впливає на рівень зарплати українців

Знання англійської мови впливає на рівень зарплати українців

PR
Укрінформ
Роботодавці готові платити фахівцям зі знанням англійської значно більше, ніж тим, хто  не освоїв мову туманного Альбіону.

Підтверджують це і результати досліджень, проведених сайтом пошуку можливостей rabota.ua.

Звичайно, розмір різниці пропонованої зарплати англомовних кандидатів і їхніх колег, які іноземною мовою не володіють, залежить від сфери діяльності та ще цілого ряду факторів.

Так, наприклад, аналітики і фінансові аудитори зі знанням англійської можуть розраховувати на зарплату в середньому в два рази більшу, ніж їх не настільки освічені колеги. Середня сума фінансової винагороди, яку їм готові запропонувати роботодавці, становить 30600 грн - для тих, хто володіє іноземною, і 14490 грн, відповідно, для тих, у кого цих навичок немає.

На зарплату в 10 тисяч більше можуть претендувати і керівники вищої ланки, які можуть спокійно спілкуватися з іноземними колегами на їхній рідній мові.

Традиційно відрізняються фінансові умови для представників морських спеціальностей - лінгвістів і "нелінгвістів". Володіння іноземними мовами для більшості професіоналів в цій сфері є умовою обов'язковою. Але, на жаль, роботодавцям не завжди вдається знайти фахівця, який би відповідав їх вимогам. А тому і погоджуються на співпрацю з тими, хто володіє необхідними професійними навичками, але стимулюють освоєння іноземної мови потенційними співробітниками досить ефективним способом: пропонують більш освіченим фахівцям зарплату в середньому на 20 000 грн більше. Погодьтеся, причина вивчити ненависний зі школи "інгліш" досить вагома.

Порівняння середніх пропонованих зарплат на сайті rabota.ua в залежності від знання англійської мови за рубриками, травень 2017

Безумовно, отримані експертами rabota.ua дані, скоріше, відображають загальну тенденцію в тій чи іншій професійній сфері. У кожному конкретному випадку варто враховувати і загальні вимоги до претендента - досвід, професійні знання і навички. Але відповідь на питання, чи варто вивчати англійську мову професіоналам, чия робота не пов'язана з філологією, очевидний - варто. Якщо, звичайно, ви зацікавлені у власному матеріальному благополуччі і готові використовувати можливості, які пропонує вам ринок праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-