Журналісти “бавилися” квадрокоптером біля військового об'єкту на Житомирщині

Журналісти “бавилися” квадрокоптером біля військового об'єкту на Житомирщині

Укрінформ
На Житомирщині представників одного з українських телеканалів затримали за спробу запустити квадрокоптер у трьохкілометровій зоні біля військового об’єкта.

Про це повідомляє прес-служба командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Сьогодні, 25 липня, поблизу одного із військових об’єктів Повітряних Сил Збройних Сил України, розташованого у Житомирській області, силами оперативно-чергової служби військової частини було оперативно затримано представників одного із вітчизняних телеканалів при спробі запуску квадрокоптера у трьохкілометровій зоні прилеглої території військового об’єкта", - йдеться у повідомленні.

Порушників передано до Національної поліції України, обставини їхньої діяльності у зазначеній зоні з’ясовуються.

Командування Повітряних Сил Збройних Сил України застерігло від провокаційних дій поруч з військовими частинами. "Адже військовослужбовці добових нарядів, відповідно до статутних обов’язків, мають право застосовувати зброю під час несення служби", - йдеться у попередженні.

Читайте також: Поліція розслідує інцидент екс-нардепа з журналістом

Будь-які порушення, пов’язані з проникненням на територію військового об’єкта, використанням безпілотних літальних апаратів над військовими частинами та розташуваннями військових підрозділів, а також над базами, складами та арсеналами або на підльоті до них будуть збиватися без попереджень, причетні до таких інцидентів особи – затримуватися та притягатися до відповідальності згідно з законодавством України, нагадали військові. А також звернулися до громадян з проханням повідомляти командування військових гарнізонів та правоохоронні органи (Службу безпеки України, Національноу поліцію) про підозрілих осіб поруч з військовими об’єктами або в місцях розташування військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-