Під посольством Італії в Києві зібрали пікет на підтримку нацгвардійця Марківа

Під посольством Італії в Києві зібрали пікет на підтримку нацгвардійця Марківа

Відео
Укрінформ
У Києві активісти пікетували посольство Італії й вимагали об'єктивного розслідування справи затриманого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомляє "5 канал".

"Зібравшись біля італійського посольства, вони тримали плакати та вигукували гасла італійською мовою на захист Марківа", - зазначається в повідомленні.

Пізніше учасники акції написали звернення до італійської влади з вимогою об'єктивно розслідувати справу Віталія Марківа і передали його працівникам посольства.

Читайте також: Адвокат Марківа: Огляд місця загибелі журналістів доведе абсурдність звинувачень

"Італійська поліція не знає. Може, вони десь не зрозуміли ситуацію, може підіграла російська агентура – вони зробили скандал. Якщо його випустять із СІЗО за місяць чи за півроку – це негідна історія. Ми будемо за нього боротися. Ми будемо в Італії залучати наших громадян. Можливо, вийде залучити наших побратимів, щоб італійці вийшли за Віталія. І ми вимагаємо справедливого розслідування, бо це виглядає, як притягнута за вуха нісенітниця", – наголосив учасник акції Євген Карась.

Інший учасник акції Олександр Войтко сказав: "Я думаю, є можливість замінити захід утримання, щоб він не сидів у тюрмі, а перебував на домашньому арешті. Не з простими злочинцями має сидіти захисник Європи, України, у тому числі – захисник Італії від московської ординської агресії".

Це вже друга така акція в Києві на захист військовослужбовця. Її учасники кажуть, що збираються залучити до цього процесу й українську діаспору в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-