23 липня: народний календар і астровісник

23 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
На Антонія «сонце сміється і місяць усміхається».

Сьогодні Церква вшановує пам’ять преподобного Антонія Печерського – церковного діяча часів Київської Русі, засновника Києво-Печерської лаври, першого українського святого ченця. Родом преподобний Антоній був із Любеча що на Чернігівщині. Рано відчув у собі чернече покликання. Здійснив паломництво до Палестини, декілька років прожив на Афоні, потім повернувся на батьківщину. Багато років поспіль жив у викопаній у землі печері. Незабаром навколо нього почали збиратися учні та послідовники. Так поволі зароджувався Печерський монастир, який невдовзі перетворився на Києво-Печерську лавру.

Наші пращури казали: «На Антонія сонце сміється, а місяць усміхається». Чому так – ніхто достеменно не знає. А ще примічали: «Якщо погожої днини в лісових криничках знизився рівень води – невдовзі збереться на дощ»; «Якщо дружно розкрилися квітки портулаку – на сонячну погоду».

З іменинами вітайте Антонія, Данила, Леонтія, Олександра, Петра, Георгія.

Сьогодні зустрічаються 29-ий і 1-ий місячні дні. Новомісяччя! Суперечливий і неоднозначний в енергетичному плані період, коли стикається темне зі світлим, морок із сяйвом, зневіра з надією. Це може бути потужне зіткнення, подібне до тектонічних зсувів, землетрусу, а може й зовсім непомітне, наче тиха, але від того не менш небезпечна ерозія. А який єдино надійний засіб протистояння астральному? Правильно: гарний настрій! А гарний настрій – це чиста хімія: злагоджена «праця» ендорфінів, серотоніну, дофаміну і окситоцину. Що для цього потрібно? Збалансоване харчування, гарні звички і помірне фізичне навантаження. Передивіться світлини з позитивною історією, посмійтеся з друзями, пообнімайтеся, трішечки попліткуйте, поганяйте з дітлахами м’яча, з’їжте шматочок якісного шоколаду або додайте у страву перцю чилі, або якусь іншу гостру приправу, яка має капсаїцин, понюхайте щось приємне – ваніль, лаванду, троянду; і ввечері щасливо засинайте.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1904: +5,8; а найтеплішим у 2001 - +34,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-