Порошенко дав завдання послу України в Білорусі

Порошенко дав завдання послу України в Білорусі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко доручив послу України в Білорусі дуже ретельно працювати з українцями, які знаходяться на території республіки.

Про це Глава держави заявив за результатами переговорів з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Порошенко зазначив, що під час зустрічі президенти окрему увагу приділили задоволенню мовних потреб білорусів і українців, які проживають на територіях України та Білорусі.

"Мені приємно було почути, що ми продовжуємо співпрацю про вивчення білоруської мови в Київському національному університеті, відкриття курсів в Ірпені, інших населених пунктах України. Домовилися, що і в Брестській, і в Гомельській областях українці отримають всі можливості для того, щоб вивчати білоруську мову. І наш посол отримав завдання дуже ретельно працювати з українцями, які знаходяться на території Республіки Білорусь, для того, щоб вони відчували турботу держави про кожному окремому громадянинові", - заявив Порошенко.

Читайте також: Порошенко назвав переговори з Лукашенком плідними і відвертими

Він також повідомив, що під час зустрічі президенти «домовилися забезпечити на умовах взаємності перебування українських громадян на території Білорусі на такий же термін і без реєстрації, як білоруські громадяни перебувають на території України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-