"Кримська феміда" відмовила українцю Балуху в повторних експертизах

Укрінформ
На черговому засіданні підконтрольного Кремлю Роздольненського райсуду в анексованому Криму у справі українського активіста Володимира Балуха він заявив відвід судді у зв'язку з упередженим ставленням до справи.

Суд розцінив це твердження активіста як безпідставне, повідомляє Крим.Реалії.

Також судді відхилили клопотання Балуха про повторні експертизи, які, за словами адвокатів, були проведені не в тому обсязі, якого вимагав захист.

Співробітники ФСБ Росії, викликані в якості свідків у справі Балуха, не з'явилися 20 липня на допит. Відсутність силовиків у суді пояснили відрядженням.

Крім того, суд не став відкладати дату наступного засідання, незважаючи на відсутність адвоката Балуха Дмитра Дінзе, який перебуває на навчанні.

Наступне засідання призначили на 14.00 24 липня.

Балуха обвинувачують у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Читайте також: "Суд" у Криму відмовився звільнити з-під варти українця Балуха

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ прийшли з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4 годин в будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де мешкає Володимир Балух, були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Захист Балуха і правозахисники, у свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-