Український літак допомагає гасити лісові пожежі у Чорногорії

Український літак допомагає гасити лісові пожежі у Чорногорії

Фото
Укрінформ
Авіація ДСНС України надає допомогу Чорногорії у гасінні масштабних лісових пожеж, пожежним літаком ДСНС скинуто 96 тонн води.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

"Протягом минулої доби 19 липня робота авіації Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювалася у гірських районах м. Тіват, що на півдні Чорногорії. Загалом пожежним літаком Ан-32П на осередки лісової пожежі скинуто 96 тони води", - йдеться у повідомленні.

На 7 годину 20 липня роботи української авіації щодо гасіння лісових пожеж у Чорногорії продовжуються.

Як повідомлялося, з минулого тижня в регіоні не вщухають масштабні лісові пожежі. Внаслідок тривалої спеки, сильних поривів вітру та відсутності дощів вогонь швидко поширюється, і є загроза розповсюдження на будинки передмість.

Зважаючи на можливі ризики, уряд Чорногорії направив запит про допомогу і, відповідно до Угоди про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф між урядом України та урядом Чорногорії, Прем'єр-міністр України прийняв рішення щодо надання необхідної допомоги мешканцям Чорногорії.

Читайте також: Український літак прибув до Чорногорії для допомоги у гасінні лісових пожеж

О 18:20 18 липня на виконання доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана пожежний літак Ан-32П Держслужби України з надзвичайних ситуацій вилетів до Чорногорії

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-