Корчак пояснила, чому досі не запустили автоматизовану перевірку е-декларацій

Корчак пояснила, чому досі не запустили автоматизовану перевірку е-декларацій

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції нині має доступ до 11 реєстрів, а підключення до інших баз даних, необхідних для запуску автоматизованої перевірки е-декларацій, потребує "неабияких зусиль".

Про це повідомила у Facebook голова НАЗК Наталія Корчак.

"На даний час ми маємо доступ до 11 реєстрів. Отримання доступу до інших державних реєстрів та баз даних вимагає неабияких зусиль, і складності виникають як через небажання власників реєстрів ділитися інформацією, так і через відсутність уніфікованого механізму встановлення автоматизованого обміну інформацією між існуючими реєстрами", - написала Корчак.

Вона додала, що НАЗК "справді потребує" доступу до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків у повному обсязі та до окремих частин модулю "Податковий блок" інтегрованої автоматизованої інформаційної системи ДФС. 

Корчак також поінформувала, що НАЗК наразі працює над правилами автоматичної перевірки декларацій та правилами логічного і арифметичного контролю, які планується затвердити рішенням НАЗК у серпні цього року.

Читайте також: НАЗК оголосило початок перевірки ще 27 декларацій посадовців

Як повідомляли ЗМІ, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна може не отримати 600 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу, якщо не виконає ряд умов ЄС до кінця жовтня, серед яких є і створення автоматизованої системи попередньої перевірки НАЗК електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, в тому числі Державної фіскальної служби. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-