Українка у Познані шиє ляльок у пам'ять про жертв МH17

Українка у Познані шиє ляльок у пам'ять про жертв МH17

Фото, відео
Укрінформ
Уродженка Донецька, художниця Лія Достлієва, яка зараз проживає у Познані, шиє у центрі міста 298 ляльок у пам'ять про загиблих.

Про свою символічну акцію у пам'ять про загиблих, що збіглася з її днем народження,  Достлієва повідомила у Facebook.

"Отож, 17 липня 2017 зшию 298 маленьких ляльок, які будуть символізувати кожного з тих, хто загинув цього дня три роки тому. Запрошую всіх бажаючих узяти участь в комеморації тих, кого я ніколи не знала особисто, але з ким цей день мене пов'язує", - написала Достлієва

.

За її словами, вона перебуватиме у центрі Познані біля фонтану цілий день, до опівночі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні треті роковини авіаційної катастрофи над Донбасом рейсового пасажирського літака Boeing 737 компанії "Малайзійські авіалінії", що летів за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей - усі пасажири та екіпаж. 

Наприкінці вересня минулого року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні підсумки розслідування. У доповіді йдеться про те, що зенітно-ракетна установка "Бук", із якої збили літак, була доставлена на територію України з Росії. Місце пуску ракети - селище Первомайське, яке перебувало під контролем бойовиків, контрольованих Росією. До числа підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб.

5 липня 2017 року державами-учасниками Міжнародної слідчої групи було ухвалено рішення про те, що кримінальне провадження у справі збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH-17 здійснюватиметься у рамках національної юрисдикції Нідерландів.

Читайте також: У Нідерландах відкрили меморіал МН17

7 липня, Україна та Нідерланди підписали двосторонню угоду про правову співпрацю щодо катастрофи малайзійського Боїнга. Нині угода чекає на ратифікацію парламентами України і Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-