Мер Вроцлава передав на розвиток української громади €50 тисяч

Мер Вроцлава передав на розвиток української громади €50 тисяч

Укрінформ
Мер Вроцлава Рафал Дуткевич передав фундації "Україна", яка діє в цьому місті, €50 тисяч - німецьку національну нагороду, яку він отримав червні у Берліні.

Таким чином, Дуткевич назвав напрямок допомоги, що є вимогою для отримання цієї нагороди, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У своєму житті я мав кілька хороших прикладів допомоги від німецької сторони. А зараз я хотів би віддячити за це мостом на схід — і передати 50 тисяч євро фундації "Україна", - заявив Дуткевич.

Він повідомив, що призначив свого колишнього заступника Анну Шарич уповноваженою з питань українців.

"У позитивному значенні цього слова нинішня кількість громадян України у Вроцлаві є найважливішим на сьогодні суспільним викликом. Я хотів би, щоб Анна Шарич брала участь в роботі фундації "Україна", і щоб у майбутньому фундація займалася більшістю справ, що стосуються громадян України, які проживають у Вроцлаві", - заявив Дуткевич.

Фундацію "Україна" у Вроцлаві створено в 2013 році за ініціативи почесного консула України Гжегожа Дзіка.

Читайте також: Українці Канади зібрали гроші на авто для військових АТО

Голова фундації "Україна" Артем Зозуля повідомив, що ці кошти буде призначено на розширення курсів польської мови для українців, а також для створення інформаційного пункту для мігрантів з України, які приїжджають до Вроцлава.

За попередніми оцінками польської сторони, у Вроцлаві проживає і навчається від 60 до 100 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-