Участь України в миротворчих місіях доводить високий авторитет ЗСУ - Полторак

Участь України в миротворчих місіях доводить високий авторитет ЗСУ - Полторак

Укрінформ
Україна залишається однією з провідних країн у Європі за чисельністю миротворців, що зміцнює імідж держави на міжнародній арені та доводить високий авторитет Збройних сил.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак у Facebook з нагоди Дня миротворця.

"Сьогодні Україна залишається однією з провідних країн у Європі по чисельності миротворців, що направляються до складу місій під егідою ООН. Це зміцнює імідж держави на міжнародній арені та доводить високий авторитет Збройних сил далеко за її межами", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що на різних континентах планети мирні мешканці знають та пам’ятають про доблесть та миролюбність, професіоналізм та мужність українських миротворців.

Полторак подякував учасникам миротворчих місій за сміливість і героїзм та побажав їхнім родинам щастя та міцного здоров’я.

Читайте також: Гройсман привітав українських миротворців із професійним святом

Нагадаємо, 21 травня 2013 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про встановлення Дня українських миротворців». Постановою визначено 15 липня Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні з метою вшанування мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов'язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам'яті героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов'язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-