Порошенко пояснив, чому бойові машини

Порошенко пояснив, чому бойові машини "Дозор" досі не на фронті

Укрінформ
Бойові машини "Дозор", виготовлені на Львівському бронетанковому заводі, досі не потрапили на фронт, бо проходили випробування у наближених до бойових умовах.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко, відповідаючи на питання журналістів під час перебування на Львівському бронетанковому заводі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постановка на озброєння однієї броньованої машини займає в середньому від 8 до 12 років. Комплектація "Дозорів" завершилась наприкінці 2015 року. Випробування розпочались у 2016. Було виявлено деякі недоліки. Зараз виготовляється шість машин із врахуванням зауважень. Міністерство оборони дещо скоротило, але не зняло держзамовлення. 20 машин залишаються на потоці і з усіх, які проходили випробування, а їх було до десяти, "Дозор" продемонстрував найкращі якості", - зазначив Порошенко.

Як наголосив Президент, не треба гнатися за цифрами. Зараз у бойової машини непробивна броня, вдосконалена підвіска, яка може півтора року експлуатуватись без жодних збоїв, набагато вищий внутрішній комфорт, ніж у перших зразках, зазначив він, підкресливши, що це - саме те, що потрібно армії.

Як зазначив Порошенко, надходили пропозиції продати перші ж екземпляри "Дозора" за кордон.

"Я заборонив це. Насамперед, ми повинні забезпечити якісною технікою наші Збройні сили", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Порошенко: Перші батальйони отримають танки "Оплот"

В той же час, зазначив Президент, Україна мала низку пропозицій щодо поставок бойових машин від виробників з Італії, Ізраїлю, Південної Африки та Сполучених Штатів.

"Кожна копійка українських грошей буде витрачатися на високоякісну бойову техніку, виготовлену в Україні", - сказав Верховний головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, цього року Львівський бронетанковий завод має поставити для армії 20 бойових машин "Дозор" і 72 модернізованих танки Т-72. Для цього підприємство отримає із держбюджету 920 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-