Черновецький прокоментував підозру ГПУ: Це помста Луценка

Черновецький прокоментував підозру ГПУ: Це помста Луценка

Укрінформ
Екс-мер Києва Леонід Черновецький вважає, що оголошена йому підозра у справі про незаконне будівництво в столиці вертолітного майданчика є помстою генпрокурора Юрія Луценка.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Луценко (ред.) мстить мені за те, що на засіданні РНБО у 2008 році, я в присутності всього Кабінету міністрів і Президента заявив, що він вимагає землю у мерів міст України і потім за хабарі віддає її бізнесменам", - написав Черновецький.

Екс-мер стверджує, що на момент прийняття рішень щодо вертолітного майданчику, у незаконності яких його підозрюють, у нього не було відповідних повноважень.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому.

Зокрема, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

Читайте також: ГПУ повідомила про підозру Черновецькому

"Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Л.Черновецького, який діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента України В.Януковича, що виразились у незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об’єкта археологічної спадщини, чим територіальній громади міста Києва заподіяно збитки на загальну суму понад 250 млн грн", - заявили у Генпрокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-