Добкін прибув у ГПУ за підозрою: каже, що здає паспорти

Добкін прибув у ГПУ за підозрою: каже, що здає паспорти

Укрінформ
Народний депутат Михайло Добкін прибув на виклик у  Генпрокуратуру для отримання повідомлення про підозру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я , як і обіцяв, нікуди не втікаю, готовий надавати слідству будь-які дані, які допоможуть встановити істину у досудовому слідстві, а потім у суді. Я здаю паспорти, щоб не говорили, що хочу кудись поїхати. Я не сумніваюсь , що прокурори будуть вимагати заставу у сотні мільйонів гривень і якщо це відбудеться, то ви повинні розуміти, що це не застава, а умови, які будуть забезпечувати моє постійне перебування у слідчому ізоляторі", - сказав він журналістам.

Добкін розповів, що вже домовився про свій захист з двома європейськими адвокатами, а також планує найняти американських юристів.

Як повідомлялося, 13 липня ВР проголосувала за зняття недоторканності з Добкіна, а також дозволила його затримання та арешт.

За даними ГПУ, під час досудового слідства було  встановлено, що у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади м. Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 77 га, чим територіальній громаді м. Харкова заподіяні збитки у розмірі майже 227 млн грн.

Читайте також: Харківські активісти зібрали "передачку для Добкіна"

Таким чином, зазначають у ГПУ, Добкін за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001).

Окрім того, Добкін, діючи умисно в інтересах голів житлово-будівельних кооперативів, сприяв зазначеним особам в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-