Справа Клименка: обшуки проходять не лише у Києві, а й в Одесі

Справа Клименка: обшуки проходять не лише у Києві, а й в Одесі

Укрінформ
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що "друга хвиля" обшуків у справі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра зборів і доходів Олександра Клименка проходить не лише у Києві.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основна маса цих обшуків проводиться в місті Києві, в місті Одеса", - сказав Матіос.

Він зазначив, що кількість приміщень, у яких проводяться обшуки, дуже велика, тож обшуки планується закінчити пізнього вечора, а "якщо не вийде - робитимемо це навіть у нічний час".

Читайте також: Екс-міністр Клименко вкрав у кожного українця 300 доларів - Матіос

Як повідомляв Укрінформ, у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка оголошено підозри 45 особам, з них 17 перебувають у розшуку, ще 28 підозрюваних знаходяться на території країни. Крім того, арештовано майно підозрюваних на загальну суму 888 млн 452 тис. грн.

24 травня правоохоронці проводили понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках розслідування цієї справи.

Сьогодні, 14 липня, Матіос заявив про "другу хвилю" обшуків. Зокрема, за його даними, тривають 183 обшуки в приміщеннях, які належать Клименку. В тому числі в ТЦ Gulliver у Києві, в приміщеннях "Радио Вести" та групи компаній "Юнісон".

За даними Генпрокуратури, екс-президент Янукович разом з екс-міністром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-