Кабмін затвердив обсяг держзамовлення магістрів

Кабмін затвердив обсяг держзамовлення магістрів

Укрінформ
Уряд затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2017 році, але з подальшим доопрацюванням.

Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні уряду згідно з порядком денним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк, Мінфін не погоджується із запропонованим у постанові обсягом державного замовлення.

“Це зберігає проблеми в системі вищої освіти і призводить до неефективного використання коштів”, - сказав він і додав, що пропонує скоротити обсяг такого держзамовлення.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр Степан Кубів пообіцяв, що протягом наступних трьох днів документ буде доопрацьовано, але підкреслив, що постанову потрібно затверджувати, бо вже у четвер, 13 липня, розпочинається прийом документів від абітурієнтів.

Разом з тим, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав у подальшому напрацювати повністю нові механізми фінансування системи вищої освіти в України.

Читайте також: Проблему з поданням заяв до вишів обіцяють вирішити за добу

Раніше повідомлялося, що загальний обсяг держзамовлення в 2017 році на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів пропонується встановити на рівні 212 тисяч 373 місць, що на близько 17 % менше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-