Канцлер і МЗС Німеччини

Канцлер і МЗС Німеччини "з нетерпінням чекають" ухвалення медреформи в Україні

Укрінформ
Депутат німецького бундестагу Марілуізе Бек вважає, що медична реформа може стати жертвою нинішньої парламентської "турбулентності" і планує провести у Києві переговори з метою заохочення до її ухвалення.

Про це Марілуізе Бек заявила на прес-конференції в Києві з нагоди її візиту в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже давно маємо тісні контакти з Україною і супроводжуємо процес реформ, який відбувається в Україні. Тут започатковано багато проектів реформ, але існує загроза, що один з них - реформа системи охорони здоров'я - може постраждати від турбулентностей, які відбуваються в парламенті на цьому сесійному тижні", - сказала Бек.

 Вона висловила впевненість, що запропонований Раді пакет медичних законопроектів, який має забезпечити безкоштовну базову медичну допомогу населенню і модернізацію системи охорони здоров'я,  дійсно може призвести до позитивних змін для населення. 

"Тому дуже бажано, щоб у Верховній Раді це зрозуміли і не блокували цей проект реформ", - зазначила німецький депутат.

За словами Бек, вона має добрі контакти у Верховній Раді, тож їй відомо про "деякий скептицизм" стосовно медреформи, а також розбіжності щодо її пріоритетів. 

Німецький депутат зауважила, що доволі давно в політиці, аби розуміти, наскільки складно проводити реформи у країні, де уряд не має власної більшості в парламенті. 

"Але коли фракції "Самопоміч", "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" підтримують цю реформу, тоді незрозуміло, чому не доходить до голосування. Я сподіваюсь, що Прем'єр-міністр і Президент, які висловили свою підтримку цьому законопроекту, зараз, тобто сьогодні, якось діють, щоб народні депутати проголосували хоча б за першу частину реформи - систему медичної допомоги", - сказала Бек.

Читайте також: Супрун назвала правки нардепів до медреформи "саботажем"

Насамкінець вона запевнила, що Федеральний канцлер Німеччини і Міністерство закордонних справ ФРН  "з нетерпінням чекають ухвалення системи охорони здоров'я, яка може призвести до відчутних позитивних змін для всього населення України". 

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила на брифінгу, що профільний комітет Верховної Ради, який зараз розглядає правки до законопроекту 6327 стосовно медичної реформи, вихолощує саму суть змін в системі охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-