“Заблукалих” ФСБшників помістили в СІЗО. Їм загрожує до 10 років

“Заблукалих” ФСБшників помістили в СІЗО. Їм загрожує до 10 років

Укрінформ
Військовослужбовцям ФСБ Російської Федерації, затриманим 30 червня підрозділами Держприкордонслужби та Збройних Сил України на на Херсонщині, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Про це повідомила у вівторок на своїй сторінці у Facebook прокуратура Херсонської області.

Увесь цей час вони перебуватимуть у Херсонському СІЗО.

"Прокуратурою області спільно зі слідчим відділом УСБУ в Херсонській області повідомлено про підозру 2 військовослужбовцям Прикордонного Управління ФСБ Росії, затриманим 30 червня 2017 року силами підрозділів Державної прикордонної служби України та Збройних Сил України на території Каланчацького району Херсонської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади за попередньою змовою групою осіб). Вказані особи виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації на тимчасово окупованій території АР Крим. Сьогодні завдяки принциповій позиції прокуратури Херсонської області підозрюваним обрано (судом - ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Військовослужбовців ФСБ РФ помістять до Херсонського СІЗО", - повідомила обласна прокуратура.

Читайте також: Литовський суд дав 10 років ФСБшнику за шпигунство

Як зазначають в прокуратурі, за вчинене кримінальне правопорушення підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування по даній справі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-