Слідство щодо розстрілів на Майдані завершать протягом осені - Луценко

Слідство щодо розстрілів на Майдані завершать протягом осені - Луценко

Укрінформ
Слідство у справі розстрілів на Майдані у лютому 2014 року буде завершено до кінця нинішньої осені.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За повідомленням прокурорів та слідчих, справа щодо подій на Майдані 18, 19 та 20 числа (лютого 2014 року. - Ред.) буде завершена протягом осені цього року. І ми зможемо передати на суд, очний та заочний, усіх, хто віддавав злочинні накази”, - сказав він.

Генпрокурор запевнив, що доказова база у цій справі “достатньо серйозна”.

Читайте також: Розгін Майдану в Запоріжжі: екс-керівнику міліції висунули суворішу статтю

Як відомо, у лютому 2016 року суд об’єднав кримінальні провадження щодо колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачуваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану, з провадженням щодо Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яких обвинувачували в убивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У травні 2016 року Святошинський суд розпочав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх беркутівців. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають вини за жодним із пунктів.

Загалом, за словами прокурора Генеральної прокуратури Яніса Сімонова, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них зараз у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, з них 104 особи загинули.

За даними Міністерства внутрішніх справ, у період з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-