Crown Agents замінює онкопрепарати, закуплені коштом держбюджету

Crown Agents замінює онкопрепарати, закуплені коштом держбюджету

Укрінформ
Crown Agents провела поставку препаратів для лікування дорослої та дитячої онкології на заміну тим, що були поставлені з обмеженим терміном придатності. 

Про це йдеться в прес-релізі британської королівської агенції Crown Agents.

"Відповідно до гарантійних листів, Crown Agents здійснюють заміну низки ліків, поставлених у рамках проекту закупівель медпрепаратів для онкохворих дорослих та дітей за кошти держбюджету 2015 року", - йдеться у повідомленні.

У компанії зауважили, що постачання всіх ліків, які підлягають заміні, здійснюється одразу після їх виробництва з тим, щоб забезпечити максимальний термін їхньої придатності. Натомість препарати, які підлягають заміні, мають бути централізовано вилучені зі всіх лікарень та знищені відповідно до міжнародних стандартів та процедур.

Наразі, згідно з інформацією Crown Agents, здійснено заміну препарату "Метотрексат" у кількості 2800 таблеток, який був закуплений по програмі лікування дитячої онкології. Також доставлено в Україну препарат "Вінкристин" у кількості 2016 флаконів, який було закуплено по програмі лікування дорослої онкології.

Крім того, зараз відбувається процес підготовки документації для заміни препаратів "Вориконазол" у кількості 1374 таблетки, "Ідарубіцин" у кількості 137 флаконів, "Ленограстим" у кількості 15 флаконів, закуплених за програмою лікування дитячої онкології, та "Ленограстим" у кількості 50 флаконів, закуплених за програмою лікування дорослої онкології.

У Crown Agents зауважили, що закупівлі препаратів, які потрібно замінити, узгоджувалися з профільними робочими групами Міністерства охорони здоров'я, які погоджували всі пропозиції в процесі закупівель: перелік лікарських засобів, виробників, терміни придатності та графіки постачання.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження за фактом ймовірного корупційного правопорушення службовими особами Міністерства охорони здоров'я України при здійсненні закупівель із залученням міжнародних організацій.

Читайте також: Зміни у медичній освіті: нові вимоги та можливості для майбутніх лікарів

5 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура розслідує можливі порушення при закупівлі ліків Міністерством охорони здоров'я. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-