На Сумщині сьогодні відзначатимуть річницю Конотопської битви

На Сумщині сьогодні відзначатимуть річницю Конотопської битви

Укрінформ
У суботу, 8 липня, у селі Шаповалівка на Сумщині відбудуться заходи з нагоди 358-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві 1659 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош.

„Святкування під гаслом „Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” розпочнеться з самого ранку і триватиме весь день. Гості зможуть взяти участь в урочистостях біля пам’ятного знака „Шаблі” на честь перемоги у Конотопській битві при в’їзді у село Шаповалівка, покласти квіти до пам’ятника великому гетьману України Івану Виговському, на власні очі побачити дійство „Посвята у козаки” та інсталяцію „Як сонце, сяє оберіг любові, волі і життя” та, звичайно ж, придбати пам’ятні сувеніри на ярмарку”, - розповів Боршош.

Читайте також: Філарет вручив бійцям АТО медалі «За жертовність та любов до України»

Окрім цього жителів та гостей області запрошують до музею під відкритим небом „І оживає козацька сива давнина” та на спортивно-ігрову програму „Козацькі розваги”.

Для дітей також передбачена робота дитячих майданчиків.

Святкування знаменної дати завершиться святковою концертною програмою „Слався, велика козацька родино! Живе у віках хай звитяга твоя!”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-