Злочинна група привласнила понад 1 млн грн соцдопомоги

Злочинна група привласнила понад 1 млн грн соцдопомоги

Укрінформ
Оперативники поліції та слідчі Одеської прокуратури викрили й ліквідували злочинне угруповання, члени якого привласнили понад 1 мільйон гривень соціальної допомоги для малозабезпечених родин.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Співробітники облпрокуратури, облуправлінь боротьби з організованою злочинністю Нацполіції та СБУ в області викрили й ліквідували злочинне угруповання, до складу якого входили посадовці Овідіопольської райдержадміністрації. Сьогодні трьом членам злочинної групи повідомлено про підозри у скоєнні злочину за ознаками ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України", - зазначили в прокуратурі.

Серед затриманих - колишній начальник управління, чинний керівник відділу та головний спеціаліст райдержадміністрації.

За даними слідства, підозрювані пропонували особам, які зареєстровані та проживають на території району, надати свої персональні дані для оформлення матеріальної допомоги для отримання бюджетних коштів у вигляді соціальної допомоги малозабезпеченим родинам. Хоча законних підстав для одержання соціальної допомоги ці громадяни не мали.

Читайте також: Уряд обіцяє соцдопомогу пенсіонерам, яким не вистачатиме стажу

Після одержання грошей «пільговики» віддавали половину коштів організатору злочинного угрупування.

Протягом декількох років, реалізуючи злочинні наміри, учасники угруповання необґрунтовано оформили соціальні виплати 17 особам. Усього злочинна група привласнила 1 мільйон гривень коштів з державного бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Слідче управління ГУНП в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-