Проти

Проти "Миротворця" відкрили справу: журналістів кличуть у свідки

Укрінформ
Столична поліція відкрила провадження через публікацію інтернет-ресурсом "Миротворець" списків журналістів, нібито акредитованих на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві.

"Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві за дорученням Прокуратури міста Києва розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України за фактом публікації на сторінках інтернет-ресурсу "Миротворець" списків журналістів, які начебто акредитовані у самопроголошених республіках "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фронтмен "Чижа & Co" за кримські вояжі потрапив до бази "Миротворця"

З метою об’єктивного розслідування та вжиття невідкладних заходів реагування поліція просить представників мас-медіа, чиї прізвища та контактні дані розміщені на сторінках вищезазначеного сайту та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів (м. Київ, вул. Володимирська, 15, +380634253838, investigatorpoliceua@gmail.com).

"При собі необхідно мати паспорт громадянина України та документи, які посвідчують належність до того чи іншого засобу масової інформації (посвідчення журналіста)", - додали у прес-службі.

Як повідомлялося,  20 травня 2016 року "Миротворець" опублікував список журналістів, акредитованих у "ДНР". На сайті були викладені особисті дані понад 4 тис. журналістів, акредитованих у різний час для роботи в "ДНР", а пізніше - і "ЛНР" (обидві псевдореспублики визнані в Україні терористичними організаціями).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-