Військова прокуратура скерувала до суду справу російського диверсанта

Військова прокуратура скерувала до суду справу російського диверсанта

Укрінформ
Головною військовою прокуратурою закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина РФ Олексія Мільчакова, учасника неонацистських рухів, який перебуває у розшуку.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.«Обвинувальний акт скеровано до суду для «заочного» розгляду», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Мільчаков з червня 2014 року по серпень 2015 року у складі створеного ним незаконного озброєного формування, так званої «диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Русич» групи швидкого реагування «Бетмен» брав участь у складі терористичної організації «ЛНР», сприяв веденню агресивної війни проти України з метою зміни її кордонів.

Крім того, в результаті злочинних дій Мільчакова, а саме влаштованої ним засідки 5 вересня 2014 року неподалік селища Привітне Слов'яносербського району Луганської області загинуло близько 40 військовослужбовців батальйону «Айдар» та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

За українським законодавством Мільчакову загрожує довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-