Мінфіну нагадали, що Суспільному мовленню недодали 462 мільйони

Мінфіну нагадали, що Суспільному мовленню недодали 462 мільйони

Укрінформ
Держкомітет телебачення і радіомовлення направив до Міністерства фінансів документи із зазначенням суми недофінансування Суспільного мовлення у цьому році, яка становить понад 462 млн гривень, і вказав, що це порушення закону.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему "Недофінансування Суспільного мовника - загроза для його незалежності та ефективності" заявив перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми надали Міністерству фінансів усі необхідні документи, пов'язані із сумою недофінансування (НСТУ. - Ред.), нагадаю, ця сума офіційно 462 млн 439 тис. 200 грн, і вказали Мінфіну на те, що це є порушенням закону, тож треба забезпечити фінансування НСТУ у вказаних обсягах", - сказав Червак.

Він додав, що цим Держкомтелерадіо зняло проблему, коли "через якісь бюрократичні процедури можна не отримати фінансування".

Голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія у свою чергу акцентував увагу на тому, що суспільство очікує від Суспільного мовника оновленого телепродукту вже восени.

"Глядачам і слухачам байдуже, у чому ми там копирсаємося, їм треба продукт. Якщо його немає на екрані, то немає взагалі сенсу нашого існування. Це означає, що ми маємо розібратися в цифрах. Ми провели аудит, і дійшли висновку, що у нас до кінця року залишилося 13 млн грн - це на виробництво і 28 телерадіокомпаній. Якщо порахувати по місяцях, то навіть соромно казати", - констатував голова НСТУ.

Читайте також: Реформа Суспільного мовлення має стати історією успіху в Україні - Біденко

Він зазначив, що у передбачених законом сумах на фінансування Суспільного мовлення закладені  кошти не тільки на існування, а й на розвиток, який має привести до реальних змін і в ефірі, і в структурі НСТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-