МІП через соцмережі рекламує освіту для молоді з зони АТО

МІП через соцмережі рекламує освіту для молоді з зони АТО

Укрінформ
Інформаційна реінтеграція тимчасово окупованих територій є одним із ключових пріоритетів у роботі Міністерства інформаційної політики України (МІП). 

Одним із аспектів цієї діяльності є залучення абітурієнтів з окупованих територій до вступу в українські вищі навчальні заклади (ВНЗ).

Про це повідомив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін Укрінформу.

"Ми, спільно з нашими колегами з Міністерства з тимчасово окупованих територій, у рамках реалізації завдань уряду, намагаємося збільшити кількість молоді, яка вступає до українських ВНЗ із окупованих територій", - сказав Золотухін.

За його словами, акцент робиться на тому, що український диплом про вищу освіту визнається чинним не тільки в нашій країні, а так звані "документи" окупаційної влади не визнаються ніде.

"Окрім того, безвізовий режим, що набув чинності, дає можливість не тільки вирватися з отруйного інформаційного простору псевдореспублік, а й отримати можливість оформити українські документи, в тому числі біометричний паспорт, і подорожувати Європою вільно", - додав заступник міністра. 

Так, Міністерство із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) ухвалило низку адміністративних рішень щодо максимального полегшення вступу до українських ВНЗ випускникам з окупованих територій. У тому числі, навіть скасовані обов’язкові складання ЗНО. 

А Мінінформполітики для того, щоб донести до мешканців окупованих територій інформацію про ці можливості, здійснює підтримку комунікаційної кампанії "Доступна освіта". Метою кампанії є збільшення кількості абітурієнтів з окупованих територій, які в цьому році вступлять до українських ВНЗ.

Компанія проводиться спільно з Міністерством освіти й науки України.

Читайте також: Реформа Суспільного мовлення має стати історією успіху в Україні - Біденко

За словами в.о. начальника сектору з питань забезпечення інформаційної безпеки МІП Святослава Батова, інформаційну кампанію запустили в тому числі через соціальні мережі, оскільки молодь на окупованих територіях активно ними користується. 

"На сьогодні ми не маємо повного доступу на окуповані території через телебачення, хоча активно працюємо і на цьому напрямі. Тому ми вирішили діяти через соцмережі, які доступні на окупованих територіях. Вийшли на контакт із адміністраторами великих груп і публічних сторінок із Донецька та Луганська і вони почали поширення потрібної нам інформації для аудиторії з окупованих територій", - пояснив він.

За ініціативою МінТОТ у цьому році жителі окупованих територій Донбасу та Криму можуть вступати до вищих навчальних закладів України без обов’язкової здачі ЗНО, без атестату про закінчення 9-го чи 11-го класу загальної школи та без паспорта громадянина України, який вони не могли отримати у зв’язку з агресією Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-