В Укрзалізниці запевняють, що не пручаються обшукам

В Укрзалізниці запевняють, що не пручаються обшукам

Укрінформ
У ПАТ «Укрзалізниця» запевняють, що сприяють правоохоронцям у проведенні обшуків у приміщеннях компанії в рамках розслідування справи, в якій були затримані двоє посадовців Укрзалізниці.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

В ПАТ зазначають, що працівники прокуратури та СБУ проводять обшуки в адміністративній будівлі Укрзалізниці та низці її структурних підрозділів.

"Обшуки проводяться відповідно до ухвали Дніпровського районного суду м. Києва. Керівників кількох департаментів підозрюють у змові стосовно договору оренди земельної ділянки в смт Пісківка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ПАТ «Укрзалізниця» сприяє проведенню слідчих дій у рамках кримінального провадження стосовно договору оренди землі в смт Пісківка. Правоохоронцям надано доступ до приміщень та документів, наголосили у відомстві.

Читайте також: Чиновники Укрзалізниці погоріли на хабарі в $150 тисяч

Також у компанії підкреслили, що ПАТ «Укрзалізниця» веде курс на очищення від корупції та не покриває працівників, які своїми незаконними діями могли завдати матеріальної шкоди та значних репутаційних ризиків компанії.

"ПАТ «Укрзалізниця» сподівається на об’єктивність розслідування кримінального провадження від 15 березня 2017 року та звертає увагу на ту обставину, що підозрюваний у змові заступник начальника юридичного департаменту ПАТ «Укрзалізниця» призначений на цю посаду лише 1 червня 2017 року, а до цього взагалі не працював у галузі залізничного транспорту", - зауважили в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив про затримання за вимагання хабара у 150 тис. доларів двох посадовців Укрзалізниці - начальника Департаменту майнових та земельних ресурсів Андрія Тимошенка та заступника начальника юридичного департаменту О.Ященка.

За даними прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, “вказані посадовці прийняли пропозицію директора одного з підприємств Київської області щодо одержання грошових коштів в сумі майже 4 млн гривень за вжиття ними особисто заходів щодо укладення договору оренди 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району на Київщині”.

В рамках слідства тривають обшуки в приміщенні ПАТ “Укрзалізниця”, а також за місцями проживання фігурантів, в результаті яких вилучено “беззаперечні докази їх винуватості”, заявила Сарган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-