Справа Майдану: захист не знає про нові підозри Януковичу

Справа Майдану: захист не знає про нові підозри Януковичу

Укрінформ
Адвокатам Януковича наразі невідомо про направлення обвинуваченому у держзраді екс-президенту Віктору Януковичу нових підозр у справі про злочини проти Майдану.

Про це заявив журналістам біля Оболонського суду адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі про направлення до Російської Федерації будь-яких підозр захисту невідомо. У захисту немає жодних документів, які б підтверджували цю інформацію. Захист буде звертатися із запитами і цю інформацію витребувати", - сказав Сердюк.

При цьому він акцентував увагу на тому, що позиція Януковича залишається незмінною: має бути забезпечена його участь в усіх процесах.

"Ця участь має бути публічною і офіційною - не по скайпу і не по телефону, і не шляхом використання програми Facebook, яка стала дуже популярною в Україні для офіційних меседжів, а лише шляхом  застосування міжнародної допомоги і лише тим шляхом, який ми вже бачили у Святошинському райсуді", - заявив адвокат.

Читайте також: Янукович заявив у ГПУ про "державний переворот"

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Генпрокуратура оголосила про нові підозри колишньому президенту Віктору Януковичу, екс-главі МВС Віталію Захарченку та деяким колишнім високопосадовцям у справі про злочини проти Майдану.

Їх підозрюють у: незаконному перешкоджанні організації та проведенні зборів, мітингів, походів і демонстрацій; в організації перевищення правоохоронцями влади та своїх службових повноважень; умисного вбивства двох і більше осіб; замаху на умисне вбивство двох і більше осіб; спричиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження і також в організації теракту.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-