Чиновники Укрзалізниці погоріли на хабарі в $150 тисяч

Чиновники Укрзалізниці погоріли на хабарі в $150 тисяч

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про затримання за вимагання хабара у 150 тис. доларів двох посадовців Укрзалізниці.

Про це Луценко пише у Фейсбуці

“Знову Укрзалізниця. За вимагання хабара в 150 тис. доларів затримано начальника Департаменту майнових та земельних ресурсів А.Тимошенка та заступника начальника юридичного департаменту О.Ященка”, - написав генпрокурор.

Він також додав, що наразі “йдуть обшуки”.

Як уточнила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган з приводу цієї справи, “вказані посадовці прийняли пропозицію директора одного з підприємств Київської області щодо одержання грошових коштів в сумі майже 4 млн гривень за вжиття ними особисто заходів щодо укладення договору оренди 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району на Київщині”.

Читайте також: У Києві підполковник поліції вимагав 75 тисяч за закриття справи

За її словами, на даний час посадовцям повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

В рамках слідства тривають обшуки в приміщенні ПАТ “Укрзалізниця”, а також за місцями проживання фігурантів, в результаті яких вилучено “беззаперечні докази їх винуватості”, заявила Сарган.

Як повідомляв Укрінформ, це вже не перша справа проти посадовців Укрзалізниці. Зокрема, 20 червня в СБУ заявили про розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «Укрзалізниця», які завдали державі збитків на суму 10 млн дол., та проведення обшуків у приміщеннях Укрзалізниця» і за місцем роботи й проживання фігурантів справи.

Крім того, 15 червня СБУ та ГПУ заявили про викриття механізму регулярного придбання чиновниками Укрзалізниці неякісної продукції на майже 100 млн грн. Напередодні співробітники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою викрили окремих керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Раніше повідомлялося, що Головна військова прокуратура провела 28 одночасних обшуків житла, приміщень підприємств, у тому числі ПАТ "Укрзалізниця", у рамках розслідування провадження щодо фінансування тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-