Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд справи

Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд справи

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на засіданні немає адвокатів Януковича, які представляли інтереси в суді від його імені.

Як повідомляв Укрінформ, на попередньому засіданні суд ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений не з'явився у судовому засіданні.

Також на минулому засіданні сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт. Зокрема, вказано, що загальні збитки, завдані Україні внаслідок дій екс-президента Януковича, сягають 1 трильйона 800 мільярдів 352 мільйонів гривень. В документі підкреслюється, що Янукович направив листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням використовувати Збройні сили Росії на території України. Крім того, згідно з обвинувальним актом, екс-президент підтримав звернення самопроголошеного "голови Криму" Сергія Аксьонова щодо нібито захисту жителів Криму.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Сьогодні, 6 липня, захист Януковича подав до суду заяву про вихід екс-президента з процесу у справі про держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-