6 липня: народний календар  і астровісник

6 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Горпини Купальної; вправляйтеся в поцілунках і заготовляйте лікарські трави

Сьогодні Всесвітній день поцілунку, який претендує на те, аби стати таким собі літнім аналогом Дня святого Валентина. Тож хто забув подарувати коханій-коханому заповітне сердечко, може сьогодні компенсувати власну неуважність палким поцілунком! Подейкують, що цей День має, як це й не дивно, британське, а не американське походження. Існують майже 20 видів поцілунків. Тут і вишуканий французький, і скромний у щічку, і невимушений «повітряний», і символ незворотності – поцілунок Юди. Правда це, чи ні, але чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. До того ж, вони ще й живуть на 5 років більше за інших. Певно, що жінки, які перед тим, як піти на роботу цілують своїх благовірних, отримують удвічі більше за них і живуть на 10 років довше за тих чоловіків, які першими цілують своїх дружин.

Православна церква сьогодні згадує мученицю Агрипину, яку в народі називали Горпиною Купальною. Цей день вважається одним з найкращих для заготівлі лікарських трав. Всюди в Україні люди вдосвіта, до схід сонця, вирушали в ліс і на левади, щоб запастися природним зцілювачами. Також цього дня, напередодні Івана Купайла, влаштовували масові купання та відвідини лазень. Головне було запастися добрим віником.  

Іменинники сьогодні Олександр, Олексій, Петро, Артем.

Сьогодні 13-ий місячний день, який ще називають магічним. День енергетичного очищення, набуття досвіду, корекції минулого, роботи з кармою. Настав слушний час звільнитися від тягаря минулого. А ще дбайте про сіль душі, аби вона була солоною, бо коли вона не солона, то навіщо вона? Сни здебільшого правдиві і натякають на проблеми, які треба вирішити. Невдалий день для переїзду, зміни роботи, початку подорожі. Натомість сприятливий для колективної праці, обміну досвідом і знаннями. Щодо поцілунків і всього, що з ними пов’язано, зорі радять сміливо експериментувати.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: +7,9; а найтеплішим у 1924 –  +33,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-