Меру Бучі загрожує до 6 років за оборудки з землею

Меру Бучі загрожує до 6 років за оборудки з землею

Укрінформ
Генпрокуратура пред’явила остаточну підозру посадовцям Бучанської міської ради.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею більше 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму понад 390 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершується досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Наразі Генеральною прокуратурою України підготовлено процесуальні документи для завершення досудового розслідування, складено обвинувальний акт, який найближчим часом буде спрямовано на розгляд до суду.

Читайте також: Екс-директору Укрхімтрансаміаку "світить" до 12 років - генпрокуратура

З урахуванням додатково отриманих у кримінальному провадженні доказів (висновків оціночно-земельної експертизи тощо) та встановлених фактичних обставин вчиненого злочину, органом досудового розслідування складено та пред'явлено винним особам остаточну підозру.

Санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-