Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді-хабарника з Луганщини

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді-хабарника з Луганщини

Укрінформ
Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою судді Троїцького районного суду Луганської області, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у сумі загалом близько 100 тис. грн.

Про це повідомив у понеділок у своєму Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"У неділю, 2 липня, Вища рада правосуддя задовольнила моє подання і надала згоду на утримання під вартою судді Троїцького районного суду Луганської області. Суддя обгрунтовано підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, а також в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням наданої влади повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України", - зазначив він.

Холодницький нагадав, що 30 червня цього року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в Луганській області "викрили на гарячому" в.о. голови одного з місцевих судів Луганщини.

Читайте також: Матіос заперечує, що пропонував журналісту $10 тисяч хабара

"За версією слідства, служитель Феміди отримав через посередника неправомірну вигоду за прийняття рішення у цивільній справі", - зазначив керівник САП.

1 липня цього року судді вручено повідомлення про підозру.

Упродовж кількох місяців правоохоронці задокументували систематичне здійснення цим суддею корупційної діяльності, додав Холодницький. Зокрема, за його словами, йдеться про 7 епізодів отримання неправомірної вигоди на загальну суму близько 100 тис. грн за ухвалення рішень у цивільних, адміністративних та кримінальних справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-