Суд залишив у СІЗО підозрюваного в замовленні

Суд залишив у СІЗО підозрюваного в замовленні "викрадення" нардепа Гончаренка

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Кушнарьову - голові фракції "Опозиційного блоку" Лиманської райради Одеської області, якого прокуратура підозрює в організації викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Колегія суддів Апеляційного суду заслухала доводи сторін обвинувачення та захисту і винесла постанову - залишити в силі ухвалу суду першої інстанції про продовження на два місяці тримання підсудного Кушнарьова під вартою. Позицію прокурора Сергія Зубаря щодо ризику того, що підозрюваний може уникати слідства, судді визнали обгрунтованою", - зазначили в інформцентрі.

Як повідомлялося, 23 лютого Одеська облпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо організації викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень. Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції "Опозиційний блок" Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Ще одним підозрюваним виявився колишній військовослужбовець.

Читайте також: “Викрадача” нардепа Гончаренка залишили під вартою — щоб не чкурнув до РФ

25 лютого Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання облпрокуратури про обрання запобіжного заходу двом із трьох фігурантів кримінального провадження про викрадення Гончаренка і виніс ухвали про їх задоволення. Зокрема, слідчий суддя виніс ухвалу про тримання під вартою генерал-лейтенанта у відставці Анатолія Слободяника, а також депутата Лиманської райради від "Опоблоку" Олександра Кушнарьова, яких підозрюють в організації викрадення Гончаренка.

У квітні-травні суди першої та другої інстанцій продовжували терміни перебування під вартою післідних Слободяника і Кушнарьова. Однак 26 червня Апеляційний суд Одеської області виніс ухвалу - змінити запобіжний захід Слободянику. Підсудного випустили з СІЗО під домашній арешт.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-