Замість візового режиму з Росією потрібні більш дієві механізми - експерти

Замість візового режиму з Росією потрібні більш дієві механізми - експерти

Укрінформ
Запровадження візового режиму між Україною та Росією зараз не на часі, зокрема через те, що більшість українців не підтримують цю ідею.

Про це сказав у п'ятницю на прес-конференції науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Олексій Гарань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді з впровадженням візового режиму між Україною та Росією не все однозначно. Вважаю, що треба застосовувати інші більш дієві механізми, зокрема, це в'їзд в Україну за біометричними паспортами чи за попередньою електронною реєстрацією", - сказав Гарань.

Він зауважив, що в Росії працює велика кількість українців - 2-3 мільйони.

Експерт також зазначив, що це не лише українці зі східних регіонів, а й і з західних, і тому "треба думати і йти покроково, а не вводити візовий режим".

У цьому контексті він закликав українців не піддаватися на гасла політиків щодо введення візового режиму, бо вони використовують ці гасла для передвиборчої кампанії.

З його думкою погодилася і директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Вона зауважила, що безвізовий режим з Росією має бути таким же, як і з Євросоюзом. Тобто, росіяни мають вказувати свою мету візиту до України і на кордоні їх мають більш ретельно перевіряти.

У свою чергу директор Департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу стосовно процедури в'їзду росіян в Україну за біометричними паспортами, зауважив, що такий механізм в'їзду в Україну наразі знаходиться лише на стадії обговорення.

Разом із тим він зауважив, що українцям слід добре подумати перед тим, як їхати до Росії.

"Ми пам'ятаємо, як потрапив за грати Роман Сущенко", - сказав Макеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-