Більшість українців - за мовні квоти на телебаченні

Більшість українців - за мовні квоти на телебаченні

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість українців підтримують встановлення мовних квот на телебаченні.

Такі дані оприлюднила у п'ятницю на прес-конференції директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи результати опитування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переважна більшість українців - 48% - підтримують встановлення мовних квот на телебаченні. Не підтримують квоти 24%, а для 16% - це байдуже", - сказала Бекешкіна.

За її словами, відповіді на це запитання дуже різнилися залежно від регіону країни. Найбільше підтримують мовні квоти у західному регіоні - це 77%. У центральному - 50%. У східному регіоні думки "за" та "проти" діляться порівну - підтримують введення квот 34%, не підтримують - 33%.

"Єдиний регіон, де переважає негативне ставлення до введення мовних квот, це південний - підтримують квоти лише 20%, не підтримують - 41%", - сказала вона.

Разом із тим, Бекешкіна відзначила, що у південному та східному регіонах значна частина опитаних, кожен четвертий, відповіли, що сприймають введення мовних квот байдуже. 

Опитування проводилося фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-