Фігуранту

Фігуранту "справи Клименка" не віддали 5 мільйонів застави, бо накрав - 300

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відхилив скаргу захисту та залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці щодо обрання запобіжного заходу колишньому заступнику керівника ДПС у Полтавській області.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Згідно з ухвалою суду першої інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави майже 5 млн грн. Підозрюваний сплатив вказані кошти. Однак вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на пом’якшенні рішення суду до особистого зобов’язання або зменшення суми застави. Метою апеляції було бажання забрати суму сплаченої застави", - йдеться у повідомленні.

Однак суд відхилив доводи адвокатів та залишив запобіжний захід без змін.

За попередніми даними досудового розслідування, за неповний рік роботи в податковій на керівній посаді та участі у злочинній організації Януковича та екс-міністра Клименка, підозрюваний завдав державі шкоду на загальну суму понад 307 млн грн.

На цей час у власності колишнього податківця та його родини знаходиться майно загальною вартістю 6,7 млн грн. Водночас сукупний прибуток сім’ї починаючи з 1998 року не перевищив і 1 млн грн.

Також у рамках досудового розслідування на квартиру вартістю 6,7 млн грн накладено арешт. Таким чином забезпечується можливість відшкодування збитків, завданих державі незаконною діяльністю.

Колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Януковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-