Прокуратура оскаржила розмір застави для Гужви

Прокуратура оскаржила розмір застави для Гужви

Укрінформ
Прокуратура міста Києва в суді апеляційної інстанції оскаржує запобіжний захід, який було обрано Шевченківським райсудом керівнику інтернет-видання «Страна.UA» Ігорю Гужві.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

"Не погоджуючись із рішенням суду стосовно розміру застави, який є недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного, прокуратура столиці подала апеляційну скаргу з вимогою збільшити розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Апеляційну скаргу прокуратури скеровано до Апеляційного суду м. Києва для ухвалення рішення, додали у відомстві.

Як повідомлялося, прокуратура підозрює керівника інтернет-видання «Страна.UA» Ігоря Гужву у тому, що він, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України Дмитра Лінька 20 тисяч доларів США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності.

Дії Гужви кваліфіковані за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання).

Прокуратура вимагала для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 3 млн грн, проте Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання про взяття Гужви під варту, але призначив заставу у розмірі 544 тис. грн.

26 червня адвокат Олена Лукаш заявила, що заставу за Гужву внесено. Наступного дня він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-