«Шлюб за добу» з початку року вже уклали понад 10 тис. українських пар

«Шлюб за добу» з початку року вже уклали понад 10 тис. українських пар

Укрінформ
Послугою «Шлюб за добу», започаткованою Міністерством юстиції у 2017 році, вже скористалися 10 500 українських пар.

Про це повідомила сьогодні на брифінгу радник з комунікації міністра юстиції Олена Семикіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день з початку січня 2017 року цей проект вже не є пілотним, він є постійно діючим. Дана функція діє у всіх великих містах України і станом на понеділок зареєстрували свій шлюб, користуючись послугою «Шлюб за добу», 10 500 українських пар», - сказала Семикіна.

Водночас вона зазначила, що інші практики також є постійно діючими, зокрема - це видача свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку.

«Цього року ми додали також можливість подати заявку і оформити документи безпосередньо в пологовому будинку щодо отримання матеріальної допомоги при народженні дитини та реєстрації місця проживання дитини також у пологовому за допомогою співробітників юстиції. Тобто молоді сім'ї мають можливість оформити абсолютно всі документи для нового українця - свідоцтво про народження, реєстрацію місця проживання та заявку від батьків щодо отримання матеріальної допомоги. І ця послуга діє у пологових будинках по всіх великих містах України», - поінформувала вона.

За її словами, цікавим щодо сервісів, які сьогодні є в рамках "Он-лайн будинку юстиції", - є також реєстрація та закриття бізнесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-