На Банковій вкладники

На Банковій вкладники "Михайлівського" побились із поліцією

Фото
Укрінформ
У Києві на Банковій відбулися сутички між учасниками акції вкладників банку "Михайлівський" та правоохоронцями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції в День Конституції України зібралися біля Національного банку і рушили вулицею Інститутською, маючи на меті зустрітися з Президентом Порошенком на вул.Липській, де Президент мав покладати квіти до пам'ятника Пилипу Орлику. На розі з вул.Шовковичною людей зупинили і почали відтісняти назад. Це переросло на сутички.

Хода, в якій беруть участь близько 200-250 людей, рушила назад. На розі вулиць Банкової та Інститутської їм теж перекрили дорогу - і до Адміністрації Президента, і на Хрещатик.

Наразі до "швидкої допомоги" лікарі саджають учасника ходи. Кажуть, з вивихом руки. Він намагався силою проштовхнутися повз поліцію. Кореспондента агентства теж ані до станції метро, ані до Хрещатика не пропускають.

Учасники акції, які вийшли з транспарантами "Президенте! Виконайте обіцяне вкладникам" та "Вимагаємо захисту конституційних прав", мають намір дочекатися відповіді від Адміністрації Президента.

Як сказала одна з організаторів акції, вкладник банку "Михайлівський" Ольга Алексютіна, вже минув рік, як їм було обіцяно повернути гроші з їхніх рахунків, але цієї обіцянки не дотримано.

"Також не виконується стаття 41 Основного закону нашої держави - Конституції України. Не виконується і стаття 56, де йдеться про бездіяльність чиновників, які заподіюють шкоду громадянам України. В даному випадку це стосується дій Фонду гарантування вкладів та інших чиновників, які не виконують закон, підписаний Президентом України 15 листопада 2016 року, яким він визнав вкладників банку "Михайлівський" ошуканими. Цей документ мав за мету виплату коштів всім вкладникам банку. В результаті цей закон грубо порушується", - сказала  Алексютіна, уточнивши, що 10 тисяч вкладників завдяки цьому закону все ж таки отримали назад свої гроші.

За її словами, вчора вкладники зареєстрували в Адміністрації Президента свого листа з проханням про зустріч з Президентом як гарантом Конституції. Сьогодні з Адміністрації Президента до них ніхто не вийшов, тож вони чекатимуть на зустріч з Президентом або принаймні на "якусь відповідь". В іншому разі вкладники мають намір рушити Автомайданом до місця проживання Президента у селище Козин.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-