Турчинов: Спроби російської недоімперії зупинити Україну на шляху до ЄС приречені

Турчинов: Спроби російської недоімперії зупинити Україну на шляху до ЄС приречені

Укрінформ
Всі спроби Росії своїми агресивними діями  зупинити Україну на її шляху європейських, демократичних цінностей - приречені.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов з нагоди Дня Конституції України, повідомляє прес-служба РНБО.

"В Основному Законі, ухваленому вже більше 20 років тому, чітко зафіксовано, що Україна - унітарна, суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава - рівноправний член світової спільноти. Саме таку державу ми будуємо! І всі спроби російської недоімперії військовими діями, терактами, кібератаками або іншими агресивними діями зупинити нас на цьому шляху - приречені!" - підкреслив Турчинов.

За його словами, сьогодні тільки сильна національна держава здатна забезпечити захист і розвиток України. В основі цієї держави, наголосив Турчинов, повинен бути закон, один для всіх без виключень і обмежень. "Рівність прав, рівність обов'язків, рівність відповідальності за власну країну. Саме за це ми стояли на Майдані, саме за це віддають життя найкращі українці!" - зазначив він.

 "Розсиплються, як замки з піску, імперії, зникнуть закомплексовані диктатори, а Україна була, є і буде!" - підсумував секретар РНБО.

У середу, 28 червня, Україна відзначає 21 річницю ухвалення свого Основного Закону - Конституції.

Цього дня 1996 року, о 9 год. 18 хв., після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада прийняла і ввела в дію Конституцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-