Гройсман каже, що через кібератаку важливі системи не постраждали

Гройсман каже, що через кібератаку важливі системи не постраждали

Укрінформ
Важливі системи не постраждали внаслідок сьогоднішньої кібератаки на комп’ютерні мережі центральних органів влади.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

"Безпрецедентна атака, але наші IT-шники роблять свою роботу і захищають критичну інфраструктуру. Важливі системи не постраждали. Атака буде відбита, а зловмисники - виявлені", - написав він.

За даними Урядового порталу, наразі заражені системи Міністерства інфраструктури, Укртелекому, Укрпошти, «Нової пошти» та низки банківських установ. Сервери Кабінету міністрів не постраждали, проте окремі персональні комп’ютери зазнали нападу.

Нині працівники Держслужби спецзв'язку та інших відповідних органів працюють над тим, щоб нейтралізувати атаку. Наразі вони рекомендують користувачам мереж вимкнути комп’ютери. Інструкції з'являться найближчим часом, наголосили у прес-службі уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

За даними речника Нацполіції Ярослав Тракало, на цей час до кіберполіції надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-