Нововведення МОН для абітурієнтів: коефіцієнти до конкурсних балів

Нововведення МОН для абітурієнтів: коефіцієнти до конкурсних балів

Укрінформ
Цього року Міністерство освіти та науки ввело відповідні коефіцієнти для розрахунку конкурсних балів.

Про це на брифінгу повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цій вступній кампанії ми застосовуємо коефіцієнти. Конкурсний бал балансується через регіональний, галузевий чи сільський коефіцієнти шляхом множення цих коефіцієнтів на здобутий результат... Таким чином ми мотивуємо наших абітурієнтів, щоб вони зважили, чи варто обов'язково їхати до Києва, чи варто все-таки навчатися ближче до місця проживання. Серед регіональних університетів ми також маємо хороші вищі навчальні заклади», - сказала Гриневич.

Регіональний коефіцієнт становить 1 до конкурсних пропозицій ВНЗ, які знаходяться у м. Києві; в містах Дніпро, Львів, Одеса, Харків коефіцієнт - 1,01;  у Донецькій чи Луганській області - 1,03. На всій іншій території України - 1,02.

Галузевий коефіцієнт встановлений для мотивації абітурієнтів вступати на пріоритетні інженерні чи природничі спеціальності і становить  1,03. Сільський коефіцієнт  має сприяти вступу до ВНЗ абітурієнтів з сільської місцевості, які не тільки проживають в сільській місцевості, але й отримали там освіту, і становить 1,02.

Як повідомив на брифінгу директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров, ці коефіцієнти встановлені Умовами прийому до ВНЗ, розрахунок буде проводитися автоматично в Єдиній державній базі у сфері освіти. Галузеві та регіональні коефіцієнти будуть враховуватися після того, як вступник зареєструє заяву на відповідну спеціальність чи до відповідного ВНЗ в електронному кабінеті.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-